Enter your keyword

Elämän merellä

MINERGIA

Hyvinvointi blogi

Elämän merellä

Elämän merellä

MUUTOS

Vuokralaiset irtisanoutuvat, ihmissuhteissa odottamattomia tilanteita, ohareita, hävinneitä tavaroita, unohtuneita lupauksia….elämä näyttää joskus menevän täysin erilailla kuin on suunnitellut ja odottanut.

Mikä on reaktiosi?
Saako vastoinkäyminen vatsanpohjasi muljahtelemaan, kyyneleet silmiisi, kätesi puristumaan nyrkkiin, huulillesi manauksia? Muutokset saattavat tuntua hyvinkin tukalilta ja hengitys ohenee pinnalliseksi yläkeuhkojen alueelle. Ääni kiristyy ja ohenee. Stressi, jopa paniikki alkaa nostamaan päätään. Mietit vaihtoehtoja, ratkaisuja aivojesi hurratessa täydellä teholla.

Näin tapahtuu kuvitellessamme voivamme hallita elämäämme ja sen käänteitä. Puristamme ohjaksista yhä tiukemmin ja yritämme pitää elämän virran siinä uomassa, suunnassa ja nopeudessa kuin me itse haluamme tai olemme tottuneet. Ponnistelemme yhä kovemmin saavuttaaksemme jotakin, joka tuntuu vain loittonevan meistä kauemmaksi. Kulutamme voimamme, tunnemme pelkoa ja epätoivoa.

Luottamus.

Luottamus siihen, että mitä tahansa, sillä on jokin suurempi merkitys kokonaiskuvassa ja elämässämme. Luottamus siihen, että muutos vie asioita parempaan, ei huonompaan suuntaan. Jos meillä on mielikuva, että me itse olemme oman elämämme ruorissa ja peräsimessä, niin saatamme tulla myrskyn yllättämiksi. Välillä jaksamme omin voimin vastustaa myrskyn halua muuttaa reittiämme ja pääsemme haluamaamme turvasatamaan. Tai ainakin luulemme niin. Saatamme myös todeta, että meri on liian myrskyisä purjehtimiselle ja jäämme satamaan. Mitä kauemmin olemme ankkuroituneet kuvittelemaamme turvapaikkaan, sitä haluttomammaksi tunnemme itsemme ankkurin nostamiseen ja merelle lähtemiseen.

Kuka/mikä on se tuuli, joka tarttuu sinun purjeisiisi ja peräsimeesi? Luotatko siihen ja seisot ylväänä ruorin ääressä pitäen katseesi päämäärässäsi? Mitä merikarttaa luet ja millaisella kompassilla navigoit? Kuka kertoo sinulle määränpääsi? Keneltä pyydät neuvoa?

Sisällämme on kuultavissa kovaan ääneen puhuva mielen, egon ääni, joka haluaa, vaatii, pelkää pyrkien ohjaamaan reittiämme hyvinkin vaativasti ja usein automaattiohjauksella. Päivittäiset tapamme, reaktiomme ja ajatusmallimme vievät meitä autopilotin lailla suuntaan, jonka olemme saattaneet valita hyvinkin satunnaisesti varhaisten elämänkokemustemme seurauksena. Lapsena olemme huomanneet vanhempiemme myönteisen reaktion johonkin toimintaamme ja uskomme sen olevan oikea ja rakkautta elämäämme tuova tapa. Siispä toistamme sitä toistamistamme. Mitä sillä olet saanut? Oletko saanut aitoa, vapaata rakkautta, iloa ja rauhaa elämääsi? Viekö se sinua oikeaan suuntaan?

Hiljentyessämme ja kääntyessämme sisäänpäin voimme löytää sisältämme hiljaisen vakaan tietämyksen, lähes kuiskauksenomaisen johdatuksen. Tuo ääni vie meitä rakkaudellisesti ja armollisesti myrskyävällä merellä. Myrsky ei nosta meissä pelkoa tai turvattomuutta, vaan tiedämme, että ympärillämme asiat muuttuvat ja muutoksesta saamme ammentaa voimaa omalle matkallemme. Tuuli puhaltaa ja voimme reivata purjeemme asentoon, joka vie meitä vauhdilla eteenpäin. Eteenpäin suuntaan, joka meistä saattaa näyttää huonolta tai väärältä, mutta joka viimekädessä viekin oikoreittiä meitä kalaisille vesille täyttämään verkkomme.

Luota siihen, että muutos voi viedä sinua hyvään suuntaan!
Anna ensinäkemältä huonolta vaikuttavan muutoksen viedä sinua kohti parempaa ja vapaampaa elämää.
Luota ja nauti matkastasi <3 Elämä kannattelee sinua <3