Enter your keyword

Matkalla uuteen

MINERGIA

Hyvinvointi blogi

Matkalla uuteen

Matkalla uuteen

29.12.2016

Tänään aamulla syntyi uusi kuu, viimeinen tälle vuodelle. Siihen kiteytyy koko vuoden 2016 teema: loppuunsaattaminen ja irtipäästäminen.

Mitä se tarkoitti minun kohdallani?
Syksyn ja alkutalven mittaan ruuvia todella on puristettu tiukemmalle ja viimeisiä mehuja rutistettu ulos 🙂
Viimeiset 2 kuukautta olen tehnyt hoitoja ehkä tiiviimmin kuin koskaan ennen näin lyhyessä ajanjaksossa. Eilen vatsani myös päätti tyhjentyä kaikesta vanhasta. Aamulla Facebookin muistutus 4 vuoden takaa toi silmieni eteen valokuvan, jossa makaan aurinkotuolilla, edessäni aurinko ja meri, vihreää kasvillisuutta. Mutta minusta tuossa kuvassa näkyi vain oikea sääreni ja jalkaterä.

Näkymätön Ninni.

Loma, jolla tein päätöksen avioerosta. Matka, joka on tuonut minua yhä enemmän näkyväksi minuna itsenäni, ei ainoastaan vaimona, äitinä, jonkun muun elämän eläjänä. Elämä, joka on antanut minulle todella paljon kauniita asioita, hyviä muistoja ja runsaasti mahdollisuuksia. Niillä eväillä oli aika lähteä matkalle. Omalle matkalle. Matkalle kohti itseäni.

Viime yönä näin unen, jossa ajoin pyörällä, jonka etupyörä ja ohjaustanko olivat irti muusta pyörästä. Pyörässäni oli valo korkean kepin päässä, mutta ajaessani tuo valo aina valahti alas.

Viime viikolla fysioterapeutilta ja tyttäreltäni saama yksinkertainen liike lonkan avaamiseen sai minut antautumaan koko kehollani tärinään. Tuo tärinä vapautti kehostani stressiä ja traumaa, toi tilaa uudelle.

Kaikki nämä edellä kertomani asiat kietoutuivat yhteen ja antoivat minulle ymmärryksen mitä ja miksi. Oivalsin ja näin selkeästi kuljetun tieni ja sillä kokemani ja oppimani asiat.

Tasapaino.

Tasapainoa tarvitaan. Antaudun omalle heikkoudelleni ja tarvitsevuudelleni, jotka minussa ihmisenä ovat täysin ymmärrettävästi olemassa.
Lamppu ja runko. Usko ja luottamus. Niitä meistä jokainen tarvitsee matkallaan eteenpäin. Saamme apua ulkopuolelta; joku huoltaa ja korjaa pyöräämme, vartioi ympäristöämme, auttaa meitä pysymään puhtaana ja lujana uskossamme. Siihen tarvitsemme toisia ihmisiä, kanssakulkijoitamme. Kun pyydät, saat. Jos yrität pärjätä yksin ja ponnistella omin voimin, saat tehdä niin. Mutta kumpikaan ei ole oikein tai väärin. Molemmat tavat ovat meille annettu käytettäväksi tasapainoisesti ja tasavertaisesti. Välillä sinä olet antamassa ja välillä saamassa.

Tasapaino.

Tervetuloa uusi vuosi ja uusi tasapaino <3